Pikantná treska

l foto: M&F

Pikantná treska

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 4 filety tresky s kožou (po 200 g)
  • 5 polievkových lyžíc morskej soli
  • 20 g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čili paprička
  • 1 červená cibuľa
  • 4 póry
  • soľ
  • mleté korenie
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1/8 l červeného vína
  • za hrsť pokrájanej petržlenovej vňate
  • šťava z 1 citróna

Postup

  1. Tresku dôkladne umyte pod tečúcou vodou, osušte, posypte morskou soľou a na 1 hodinu odložte do chladničky.
  2. Cibuľu, cesnak a čili papričku očistite a pokrájajte na tenké pásiky. Pór pokrájajte na kolieska. V panvici roztopte maslo a pridajte doň cibuľu, cesnak, čili papričku a pór. Zeleninu osoľte a okoreňte, podlejte trochou vody a duste cca 5 minút.
  3. Tresku opláchnite, aby ste ju zbavili prebytočnej soli. Osušte ju papierovým obrúskom a obaľte múkou. V panvici rozpáľte olej a vložte doň tresku kožou nadol. Mäso pečte z každej strany približne 2 minúty. Potom tresku preložte na udusenú zmes cibule, cesnaku, čili a póru, zalejte červeným vínom. Pečte vo vopred vyhriatej rúre cca 8–10 minút.
  4. Upečenú tresku posypte petržlenovou vňaťou a pokvapkajte citrónovou šťavou.

1 porcia obsahuje cca: 250 kcal, 30 g bielkovín, 9 g sacharidov, 6 g tuku.