Rebarborový kompót so zmrzlinou
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 750 g rebarbory
- 1 kúsok vanilky
- 1 citrón
- 125 ml bieleho vína
- 100 g medu
- 400 g zmrzliny
Postup
Očistite rebarboru a nakrájajte na 10cm kúsky. Vanilku naštiepajte na triesky. Citrón dobre umyte a nastrúhajte trochu kôry. Kôry, vanilku a med povarte chvíľu vo víne. Pridajte rebarboru a duste 3 minúty. Nechajte vychladnúť. Rebarborový kompót naservírujte spolu so zmrzlinou. TIP: Do kompótu môžete pridať klinčeky, škoricu a iné obľúbené kompótové korenie. Každé zo spomínaných korení dodá rebarborovému kompótu špecifickú chuť. 1 porcia obsahuje cca: 260 kcal, 8 g tuku, 4 g bielkovín, 40 g sacharidov.