Cukiny plnené roquefortom

 

2 porcie

rec.jpgSuroviny

  • 4 malé cukiny
  • 2 cibule
  • 8 malých paradajok
  • 1 paprička
  • 2 polievkové lyžice čiernych olív
  • 4 čajové lyžičky kapari
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • soľ
  • mleté korenie
  • 100 g syru roquefort

 

Postup

Cukiny prekrojte, lyžicou vyberte dužinu, ktorú pokrájate na drobné kúsky. Cibuľu pokrájajte na kocky, paradajky na štvrtiny, papričku na tenké pásiky. Olivy pokrájajte nadrobno. Cukiny položte na zapekací plech. Pripravenú zeleninu a kapari opečte 5 minút na olivovom oleji. Potom ju dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Cukiny naplňte zeleninovou zmesou a posypte strúhaným syrom. Vložte ich na plechu do vopred rozpálenej rúry a pečte pri teplote 180 ºC 10 minút.