Orechová knedľa

l foto: M&F

  1. Pečivo pokrájajte na malé kocky, dajte do misy a zalejte teplým mliekom. Cibuľu pokrájanú na drobné kocky poduste na masle. Posekajte petržlenovú vňať a pridajte k podusenej cibuľke. Orechy posekajte na čo najdrobnejšie kúsky. Orechy, cibuľku dusenú s petržlenovou vňaťou, vajíčka, múku, soľ, mleté korenie a postrúhaný muškátový oriešok pridajte do namočeného pečiva. Dobre premiešajte. Zmes nechajte postáť 10 minút.
  2. Vo veľkom hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu. S navlhčenými rukami vyformujte 8 knedlí a vložte ich do vriacej vody. Pomaly varte cca 10 minút. Po uvarení vyberte knedle s deravou naberačkou z vody a nechajte na site odkvapkať.
  3. Pór posekajte na kolieska. Mrkvu očistite a postrúhajte. Šalotku pokrájajte na drobné kocky. Očistené huby pokrájajte. Na panvici rozpáĺte olej a 2 polievkové lyžice masla. Pridajte šalotku a huby, osoľte ich a okoreňte. Duste cca 10 minút. Pridajte pór, mrkvu a tymianové lístky a spolu duste dovtedy, kým huby nie sú mäkké.
  4. Na druhej panvici rozpáĺte zvyšok masla a opečte na ňom uvarené knedle.
  5. Knedle servírujte s dusenými hubami.

1 porcia obsahuje cca: 490 kcal, 16 g bielkovín, 30 g tuku, 37 g sacharidov