Tampa Pro (IFBB)

l foto: FLEX

Svoje druhé víťazstvo na profesionálnej súťaži po ôsmich rokoch zaznamenal v sobotu v Tampe na Floride americko-nemecký bodybuilder Dennis James, keď triumfoval nad 27 súpermi.

„Na toto som čakal! Nikdy to nevzdávam. Uvidím, či sa o týždeň v Dallase dokážem ešte zlepšiť,“ povedal nášmu spravodajcovi zo sesterskej redakcie FLEX Dennis James. (Europa Super Show sa koná 14.-15.8. v Dallase.)

Hneď za Jamesom skončila kanadská dvojica Fouad Abiad–Ben Pakulski – obaja sa kvalifikovali na Mr. Olympia 2009. Pre Abiada, ktorý predviedol dobré proporcie a kompletný svalový rozvoj, to bude v priebehu jeho trojročnej profi-kariéry už druhý štart na Mr.O, kým pre Pakulského, vlaňajšieho absolútneho víťaza amatérskeho šampionátu Kanady, to bude premiéra. Nováčik Pakulski ohuroval najmä nohami, ale i celkovou pripravenosťou.

V kategórii do 202 libier bol „nabitý“ David Henry dominantným víťazom, podobne ako 53-ročná (!) Betty Pariso v bodybuildingu žien. Slovenka Aurélia Grožajová nepatrila k často vyvolávaným a do päťčlenného finále sa nedostala.

VÝSLEDKY

MEN’S BODYBUILDING 1. Dennis James 2. Fouad Abiad 3. Ben Pakulski 4. Bill Wilmore 5. Ben White

MEN’S 202 1. David Henry 2. John Hodgson 3. Lee Powell 4. Steve Namat 5. Richard "Tricky" Jackson

WOMEN’S BODYBUILDING 1. Betty Pariso 2. Gale Frankie 3. Tina Chandler 4. Nicole Ball 5. Klaudia Larson

TU.