VC Dubnice juniorov (SAKFST)

l foto: BORIS BÁRDOŠ

Dovedna 20 juniorov a 13 junioriek štartovalo v sobotu 19. novembra na 17. ročníku Veľkej ceny Dubnice SAKFST v kulturistike a fitness, ktorá bola zároveň nominačnou súťažou na nadchádzajúce MS juniorov IFBB (25.–28. 11. 2011, Santa Susanna, Španielsko).

V zápoleniach pretekárov s hornou vekovou hranicou 21 rokov sa prezentovalo viacero sľubných talentov. Azda najviac v tomto smere upútal víťaz kategórie klasickej kulturistiky, dobre stavaný Tomáš Grib zo Starej Ľubovne, ktorý predviedol vyrovnaný svalový rozvoj i kvalitu a jeho vystúpenie bolo pre mnohých vrcholom súťaže.

Vyrovnanosť a predovšetkým kvalitná pripravenosť boli aj devízami Dominika Števaňáka (VTJ Technika L. Mikuláš), ktorý suverénne triumfoval v kategórii kulturistiky do 75 kg. Borec z liahne trénera Ľubomíra Hečka sa do budúcnosti javí ako perspektívny typ pretekára, vo svojich vekových reláciách schopného konkurencie i na medzinárodných podujatiach.

V kulturistike nad 75 kg zvíťazil dobre pripravený Radovan Ondričko (KSKM Stará Ľubovňa), vo fitness juniorov získal prvenstvo Matej Škultéty, v bodyfitness Adela Ondrejovičová.

Zrejme najvyrovnanejšie súboje prinieslo súperenie vo fitness junioriek, ktoré bolo s 9 účastníčkami najpočetnejšou kategóriou súťaže. Pretekárky, v mnohých prípadoch s gymnastickým zázemím, predviedli atraktívne voľné zostavy. Z prvenstva sa napokon radovala Dominika Multáňová pred Máriou Malíkovou a Barborou Mičianovou. Všetky tri splňujú európsky i svetový štandard, o čom budú môcť presvedčiť na MS 2011 juniorov v španielskej Santa Susanne.

Ďalší nominovaní na svetový šampionát do 21 rokov: Tomáš Grib, Adela Ondrejovičová, Tatiana Piačková.

 

VÝSLEDKY:

Fitness – juniorky: 1. Dominika Multáňová, 2. Mária Malíková, 3. Barbora Mičianová, 4. Nikola Bezoušková, 5. Zdenka Halgašová, 6. Stanislava Dolinská, 7. Michaela Kubovčíková, 8. Dominika Krafčíková, 9. Eva Baníková.

Fitness – juniori: 1. Matej Škultéty, 2. Matej Plavnický, 3. Martin Oravec, 4. Peter Filip.

Bodyfitness – juniorky: 1. Adela Ondrejovičová, 2. Tatiana Piačková, 3. Veronika Golasová, 4. Romana Rušinová.

Klasická kulturistika – juniori: 1. Tomáš Grib, 2. Matúš Lipták, 3. Matúš Laurenčík, 4. Juraj Čief, 5. Martin Karlík, 6. Marcel Paliesek, 7. Andrej Funega.

Kulturistika – juniori do 75 kg: 1. Dominik Števaňák, 2. Lukáš Malec, 3. Igor Liška, 4. Jakub Flašík, 5. Jakub Majerech.

Kulturistika – juniori nad 75 kg: 1. Radovan Ondričko, 2. Peter Sýkora, 3. Juraj Prekop, 4. Juraj Pagáč.

Oddielovú príslušnosť pri mene pretekára neuvádzame, pretože v oficiálnych výsledkových listinách zo súťaže nefigurovala.

 

fitness_juniorky.jpg

Fitness – juniorky (zľava): 6. Dolinská, 4. Bezoušková, 2. Malíková, 1. Multáňová, 3. Mičianová, 5. Halgašová.

 

fitness_juniori.jpg 

Fitness – juniori: 2. Plavnický, 1. Škultéty, 3. Oravec.

 

bodyfitness-dub.jpg 

Bodyfitness: 4. Rušinová, 2. Piačková, 1. Ondrejovičová, 3. Golasová.

 

klkulturistika_x.jpg 

Klasická kulturistika: 4. Čief, 1. Grib, 2. Lipták, 6. Paliesek, 5. Karlík, 3. Laurenčík.

 

do75kgdub.jpg 

Kulturistika do 75 kg: 2. Malec, 4. Flašík, 5. Majerech, 1. Števaňák, 3. Liška.

 

nad_75kgdub.jpg 

Kulturistika nad 75 kg: 4. Pagáč, 2. Sýkora, riaditeľ súťaže Dušan Matušík, 1. Ondričko, hlavný rozhodca Boris Mlsna, 3. J. Prekop.