Letný cestovinový šalát

l text: BETH SONNENBURG l foto: JOHN KELLY

4 porcie

SUROVINY:

  • 250 g cestovín z tvrdej pšenice
  • 200 g chudej šunky nakrájanej na pásiky
  • 150 g postrúhaného syru čedar
  • 1 konzervu červenej nakladanej fazule
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 konzerva olív
  • 1 menší zeler
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • niekoľko listov ľadového šalátu.

POSTUP:

Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Syr postrúhajte, olivy a zeler pokrájajte. Uvarené cestoviny sceďte, prelejte ich studenou vodou a nechajte ich vychladnúť. Vychladnuté cestoviny zmiešejte s ostatnými ingredienciami a nasypte na štyri taniere ozdobené ľadovým šalátom.