Špaldová proteínová bábovka s malinami a pistáciami

WEIDER spaldova proteinova babovka vlastnosti

Nieje žiadne tajomstvo, že nadmerná konzumácia cukru a ostatných jednoduchých škrobov nieje pre naše telo prospešná. Musíme sa ale preto vzdať našich obľúbených jedál a zákuskov úplne? Veď tá káva si predsa pýta nejakého „sladkého“ spoločníka.

V našom seriáli zdravších variánt receptov SKIP THE DIET – JUST EAT HEALTHY sme si pre vás pripravili túto skvelú malinovo-pistáciovú bábovku. Je plná zdravých vecí, vrátane špičkového srvátkového proteínu. Výsledok si určite zamilujete:) Ak nie ste fanúšikom pistácií, pistáciový krém môžete nahradiť čokoládovým krémom alebo arašidovým maslom, alebo úplne vynechať.

Na proteínovú bábovku potrebujeme:

(cca 12 porcií)

WEIDER spaldova proteinova babovka ingrediencie

60 g WEIDER Gold Whey Vanilla
400 ml mlieka (1,5% tuku)
40g škrobu
40g kokosovej múky
200g špaldovej krupice
1/2 balenia prášku do pečiva
2 vajíčka
75 g ovocného cukru (erytritol)
50g malín
pistáciový krém (prípadne arašidové maslo alebo čokoládový krém, podľa toho na čo máme chuť)

Príprava:
V šálke zmiešame škrob s 50 ml mlieka. Zvyšok mlieka krátko zohrejme a primiešame k nemu zarobený škrob. Zmes necháme vychladnúť a následne k nej metličkou na sneh vmiešame proteínový prášok WEIDER Gold Whey.

V miske zmiešame kokosovú múku, špaldovú krupicu a prášok do pečiva. Pridáme žĺtky a zmes premiešame.

Bielky vyšľaháme spolu s cukrom na sneh a postupne pridáme do cesta.

Formu na pečenie potrieme trochou kokosového oleja a vo vrstvách nalejeme cesto. Pre efekt mramorovej bábovky špirálovito vnesieme vidličkou pistáciový krém a maliny.

Bábovku pečieme v predhriatej rúre (v strede) 40-45 minút pri 175 °C. Bábovka je upečená vtedy, keď do nej pichneme špáradlom a cesto sa naň nelepí.

Dobrú chuť:)

 

Výživové hodnoty / porcia (bez pistáciového krému)
Energia: 143 kcal
Bielkoviny: 8,5 g
Karbohydráty: 16,8 g
Tuky: 4,4 g