Indonézska ryža s kuracími prsiami

l foto: M&F

Indonézska ryža

Recept na 4 porcie

Či už chcete jedlo pripraviť dusením, opekaním alebo vyprážaním, ideálnou nádobou na to je wok. Všetky vitamíny totiž zostanú v potravinách! Pripravte si vo woku jedlo typické pre športovcov: ryžu s kuracími prsiami.

Suroviny

  • 200 g kuracích pŕs
  • 1 polievková lyžica medu
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice karikorenia
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku (alebo kečupu)
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
  • 1 pór
  • 1 paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená čilipaprička
  • 4 polievkové lyžice oleja (najlepšie sezamového)
  • 500 g varenej ryže basmati.

Postup

  1. Ryžu uvarte a nechajte vychladnúť.
  2. Kuracie prsia umyte, osušte a pokrájajte na tenké pásiky.
  3. Z medu, sójovej omáčky, 1 polievkovej lyžice kari, paradajkového pretlaku a kukuričného škrobu pripravte marinádu. Zmiešajte ju s mäsom a nechajte odstáť cca 15 minút.
  4. Pór umyte a pokrájajte na kolieska. Papriku umyte, očistite a pokrájajte na kocky, cesnak očistite a posekajte. Čilipapričky očistite od semienok a pokrájajte na veľmi tenké pásiky.
  5. Rozpáľte wok, pridajte olej a mäso opražte. Pridajte zeleninu a ryžu, zamiešajte a spolu pripravujte ešte cca 3 minúty. Vmiešajte zvyšné kari a servírujte.

1 porcia obsahuje cca: 350 kcal, 18 g bielkovín, 34 g sacharidov, 13 g tuku