Hovädzie mäso s pórom
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 500 g hovädzieho mäsa
- 4 polievkové lyžice oleja
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- mleté korenie
- pór (vyberte čo najtenší)
- 1 strúčik cesnaku
- 200 g ryžových slížov (nudlí)
- soľ
- 1 čajová lyžica čerstvo postúhaného zázvoru
- 1 dcl zeleninového vývaru
- 1 dcl bieleho vína
- 2 polievkové lyžice nesolených arašídov.
Postup
- Mäso pokrájajte na rezne.
- Z 2 polievkových lyžíc oleja, sójovej omáčky a korenia urobte marinádu. Pokvapkajte ňou mäso a dobre premiešajte. Prikryté mäso nechajte postáť cca 30 minút.
- Pór očistite a pokrájajte na 4–5 cm dlhé kusy. Cesnak pokrájajte. Rozpáľte gril. Z mäsa nechajte odkvapkať zvyšok marinády, potom ho položte na rozálený gril. Grilujte 4–5 minút z každej strany.
- Ryžové slíže pripravte podľa návodu na obale.
- Rozpáľte wok a nalejte doň zvyšný olej. Pridajte cesnak, zázvor a pór a krátko opečte. Podlejte zeleninovým vývarom a vielym vínom a duste pri miernej teplote cca 3 minúty.
- Na taniere rozdeľte ryžové slíže a mäso, na ktoré dáte udusený pór. Posypte posekanými arašídmi. Pred podávaním podľa chuti ozdobte čerstvými lístkami koriandra.
1 porcia obsahuje cca: 480 kcal, 36 g bielkovín, 33 g sacharidov a 20 g tuku.