Hovädzie mäso s pórom

l foto: M&F

Hovädzie mäso s pórom

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • mleté korenie
  • pór (vyberte čo najtenší)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 200 g ryžových slížov (nudlí)
  • soľ
  • 1 čajová lyžica čerstvo postúhaného zázvoru
  • 1 dcl zeleninového vývaru
  • 1 dcl bieleho vína
  • 2 polievkové lyžice nesolených arašídov.

Postup

  1. Mäso pokrájajte na rezne.
  2. Z 2 polievkových lyžíc oleja, sójovej omáčky a korenia urobte marinádu. Pokvapkajte ňou mäso a dobre premiešajte. Prikryté mäso nechajte postáť cca 30 minút.
  3. Pór očistite a pokrájajte na 4–5 cm dlhé kusy. Cesnak pokrájajte. Rozpáľte gril. Z mäsa nechajte odkvapkať zvyšok marinády, potom ho položte na rozálený gril. Grilujte 4–5 minút z každej strany.
  4. Ryžové slíže pripravte podľa návodu na obale.
  5. Rozpáľte wok a nalejte doň zvyšný olej. Pridajte cesnak, zázvor a pór a krátko opečte. Podlejte zeleninovým vývarom a vielym vínom a duste pri miernej teplote cca 3 minúty.
  6. Na taniere rozdeľte ryžové slíže a mäso, na ktoré dáte udusený pór. Posypte posekanými arašídmi. Pred podávaním podľa chuti ozdobte čerstvými lístkami koriandra.

1 porcia obsahuje cca: 480 kcal, 36 g bielkovín, 33 g sacharidov a 20 g tuku.