2. kolo extraligy v silovom trojboji (SAKFST)

l text: STANISLAV JANUŠKA l foto: BORIS BÁRDOŠ

prvom kole i tentoraz zvíťazil oddiel Xawax Bardejov, ktorý si tak pripísal i celkové prvenstvo v tohtoročnej extralige. Tím v zložení Jozef Hric, Kamil Jusko, Pavol Varchola a Peter Ovšonka získali v druhom kole skvelých 1927,79 wilksovho bodu. Zmena nenastala ani na druhom mieste, ktoré opäť pripadlo družstvu SPC Častá (Dušan Černák, Milan Ondrejkovič, Tomáš Malinovský a Ondrej Novomeský) so ziskom 1892,31 wilksovho bodu.

Po nevídanom nasadení sa na tretiu priečku v druhom kole i celkove prebojoval tím Power Clubu Prešov (Daniel Kurila, Karol Batik, Martin Mako a Štefan Koľšovský), ktorý na domácej pôde dosiahol 1738,71 wilksovho bodu. Prešovčania tak odsunuli na štvrtú priečku v druhom kole i v konečnom poradí extraligy výber oddielu PWL Svätoplukovo, na ktorý po prvom kole ešte strácali 48,7893 bodu.

PWL Svätoplukovo nastúpilo v zložení Ondrej Kondé, Peter Lincmaier, Michal Demeter a Pavol Slíž, ktorí v druhom kole zapísali dovedna 1662,74 bodu. Štvorica Radovan Bulík, Mário Šedivý, Stanislav Januška a Michal Majerech z Power Sport Zlatníky dala dokopy 1572,25 bodu a obsadila – rovnako ako v prvom kole – piate miesto. Na šiestom mieste v druhom kole i celkove skončilo družstvo KST Senica. To v Prešove nastúpilo iba v trojčlennej zostave, pričom pretekári Peter Ligač, Ľubomír Mráz a Jaroslav Hrúz zapísali 1110 bodu.

Hurbanovo sa na druhom kola extraligy nezúčastnilo. V individuálnom hodnotení pretekárov sa umiestnil najvyššie Daniel Kurila z Power Club Prešov (515,2 w.b.) – pred dvojicou oddielových kolegov z Xawax Bardejov Petrom Ovšonkom (512,4 w.b.) a Pavlom Varcholom (509,7 w.b.). Všetkých troch predstavujeme aj na archívnych záberoch.

VÝSLEDKY