SVIATOČNÝ LOSOS

Aj keď počas sviatočných dní si ľudia zvyknú dopriať viac chutných a na prípravu náročnejších jedál, predsa len by ste nemali tráviť hodiny pri sporáku. Príprava tohto jedla vám nezaberie viac ako 25 minút. Losos dochutený mletou rascou má exotickú chuť a keď k nemu pridáte pečený zemiak, získate jedlo bohaté na bielkoviny, zdravý tuk a čisté sacharidy. Ako prílohu odporúčame v pare pripravený baby špenát.

PEČENÝ LOSOS S  RASCOU A ZEMIAKMI

INGREDIENCIE  (1 porcia)
1 polievková lyžica masla
225 g lososa
1/2 čajovej lyžičky mletej rasce
1/4 čajovej lyžičky soli
1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1 väčší zemiak

POSTUP
1. Zohrejte rúru na 220 ºC. Plech na pečenie potrite maslom. Lososa umyte, osušte, potom ho osoľte a ochuťte rascou a čiernym korením.
2. Lososa položte na plech kožou nadol a okolo neho nasypte pokrájaný zemiak. Pečte cca 20 minút.

Výživové hodnoty v 1 porcii: 510 kcal, 47 g bielkovín, 24 g sacharidov, 26 g tuku

text: NIKKI DONNELLY, foto: CLAIRE BENOIST