Krémová hríbová omáčka

l foto: M&F

Krémová hríbová omáčka

Suroviny

  • 250 g šampiňónov
  • 250 g kuriatok
  • 2 cibule
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 20 g ovsených vločiek
  • 500 ml mlieka
  • 375 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • tymian

Postup

Šampiňóny a kuriatka očistite a pokrájajte. Cibuľu očistite a pokrájajte na drobné kocky. V hrnci rozpáľte olej (pozor, aby sa neprepálil) a pridajte cibuľu. Opražte ju do sklovita a pridajte hríby. Opražte cca 5 minút, potom polovicu hríbov vyberte a odložte bokom. Zmes v hrnci zalejte zeleninovým vývarom a mliekom a pridajte ovsené vločky. Stiahnite plyn a pomaly pri občasnom miešaní varte. Hríbový krém zmixujte alebo prepasírujte cez sito. Osoľte a dochuťte mletým korením. Pred podávaním pridajte hríby, ktoré ste si odložili a tymian.

Príprava: 25 minút

Čas varenia: 10–15 minút.

1 porcia obsahuje: 191 kcal, 10 g bielkovín, 11 g tuku, 13 g uhľohydrátov, 6 g balastných látok.