Zemiaková pizza so šalátom

l foto: M&F

Rýchle a jednoduché, naviac zdravé a zaujímavé. Takéto jedlá má väčšina ľudí najradšej. To naše je naviac aj netradičné. Jeho príprava trvá iba 20 minút, zvyšných 30 za vás vybaví zapekacia rúra…

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 1 zemiakové cesto (polotovar)
  • 1 vajíčko (potrebujete ho do cesta)
  • 180 g syru feta
  • 180 g kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička kajenského korenia
  • 800 g baby-paradajok
  • 400 g rucoly
  • 2 polievkové lyžice zeleninového vývaru
  • 4 polievkové lyžice balsamikového octu
  • soľ
  • mleté korenie.

Postup

  1. Zemiakové cesto zmiešajte podľa návodu s vajcom a soľou. Vytvarujte z neho 8 placiek pizze s hrubšími okrajmi. Pizze položte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vopred vyhriatej rúry (cca 200 ºC). Pečte 20 minút.
  2. Fetu roztlačte vidličkou a zmiešajte so smotanou, soľou, mletým korením a kajenským korením. Na každú pizzu dajte po 2 polievkové lyžice zmesky a obložte ich tromi polovičkami paradajok. Zapekajte ďalších 10 minút.
  3. Rucolu pokrájajte. Časť použite na ozdobenie pizze a ostatok zmiešajte so zvyšnými pokrájanými paradajkami. Máte chutný šalát.
  4. Zvyšnú fetu zmiešajte s octom a zeleninovým vývarom. Týmto dresingom polejte šalát.

1 porcia obsahuje cca: 410 kcal, 15 g bielkovín, 50 g sacharidov, 15 g tuku.