Atlantic City Pro (IFBB)

l foto: FLEX

prejudgingu sa naplnili: Pavol Jablonický vo finále súťaže masters na Atlantic City Pro predstihol výborného Španiela Marcosa Chacona a nakoniec obsadil štvrtú priečku. Zvíťazil na doraz pripravený Darrem Charles pred mohutnejším, ale o niečo matnejším Toneym Freemanom. Tretí miesto pripadlo majiteľovi najlepšieho trupu sveta Joelovi Stubbsovi, ktorý však paže a najmä dolné končatiny na podobnú úroveň ešte nedostal.

Finále hlavnej súťaže, teda open kategórie mužov, sa začalo v sobotu o 18. miestneho času (o polnoci SEČ) aj za účasti Jablonického. V ňom podľa očakávania dominoval proporčný a dobre načasovaný lanský finalista Olympie Melvin Anthony pred podobne nabombovaným, ale menej symetrickým Johnnie Jacksonom. Do prvej pätice sa dostali ešte Freeman, Stubbs a Kamali. Pavlovi pripadla 11. priečka, čo je v 37-člennom štartovom poli pekný výsledok, o výkone rozhodcov však svedčí napríklad okolnosť, že Chacon, ktorého medzi veteránmi Paľo porazil, skončil v kategórii open siedmy!

V ženských súťažiach vo figure zvíťazila Jennifer Gates pred Amy Fry a Jane Awad (u masters bolo poradie Christine Wan, Melissa Frabbiele, Trivisay Briceno), vo fitness stáli na stupňoch Tracey Greenwood, Mindy O´Brien a Laticia Jackson a v bodybuildingu Lisa Aukland, Mah Ann Mendoza a Betty Adkins. (Aurélia Grožajová sa zase nedostala do semifinále a spomedzi 18 štartujúcich skončila na 16.—18.priečke).

Kompletné výsledky nájdete TU, fotografie účastníkov všetkých súťaží TU.

Pridávame aj VIDEO z voľnej zostavy Melvina Anthonyho.

l foto: FLEX

palo1130908.jpgAko prví začali súťažiť na ďalšej show profesionálnych bodybuilderov v USA Atlantic City Pro borci nad 40 rokov. Na pódium ich nastúpilo 29. Podľa nášho amerického kolegu Allan Donellyho zo sesterského časopiseckého titulu FLEX bojuje Pavol Jablonický (45) po prejudgingu o finálové umiestnenie v kategórii masters. O prvenstvo by sa vraj mali vo finále pobiť špičkoví profíci Toney Freeman (42 rokov) a Darrem Charles (40), ktorí po prvý raz štartujú okrem kategórie open aj v osobitnej súťaži určenej pre veteránov. Ako potenciálneho tretieho v poradí videl Donnelly Joela Stubbsa, kým Pavla – spolu s Marcosom Chasonom – zaznamenal ako ďalších pravdepodobných finalistov.

Na snímkach je Jablonický v povinných pózach, v porovnávačkách sú pri ňom Stubbs a Freeman.

Zápolenie v kategórii open, ktoré má vyše štyridsať štartujúcich (a kde takisto štartuje aj „Jablo“), prišlo na rad neskôr. S výsledkami oboch súťaží sa vám na M&F ONLINE prihlásime v nedeľu predpoludním.

 

palo2130908.jpg