Kura, quinoa a fazuľa
l foto: M&F
Jedlo plné bielkovín, komplexných sacharidov, vitamínov, minerálov, ideálne po tréningu.
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 1 malá červená cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 malá cukina
- 2 zelerové vňate
- 3 hlavička cesnaku
- 3/4 šálky quinoy*
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička sušeného tymianu
- 2 vykostené kuracie prsia
- 1/2 šálky fazule z konzervy
- 2 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1 čajová lyžička rasce
- 1 čajová lyžička koriandru
- 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.
*Quinoa je potravina ideálna pre zdravý jedálny lístok. Ponúka vyvážený súbor dôležitých aminokyselín, je zdrojom vlákniny, fosforu, železa a horčíka. Neobsahuje lepok a je veľmi ľahko stráviteľná. Používa sa ako príloha, do polievok, ako kaša, do fašírok a nákypov. 1 šálka = 250 ml
Príprava
Zeleninu očistite a pokrájajte na drobné kúsky. Na olivovom oleji ju krátko poduste. Kuracie prsia umyte a pokrájajte na kocky. Pridajte ich k zelenine, podlejte kuracím vývarom, osoľte a okreňte a duste cca 30–40 minút. Počas dusenia podlievajte podľa potreby kuracím vývarom. Keď je mäso mäkké pridajte bylinky a vopred uvarenú quinou spolu s fazuľou a poduste spolu ešte cca 3 minúty (fazuľa sa nesmie rozvariť), aby sa chute jednotlivých ingrediencií vzájomne zmiešali.
1 porcia obsahuje cca: 420 kcal, 42 g bielkovín, 45 g sacharidov, 8 g tuku, 10 g vlákniny.