Kura, quinoa a fazuľa

l foto: M&F

Jedlo plné bielkovín, komplexných sacharidov, vitamínov, minerálov, ideálne po tréningu.

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cukina
  • 2 zelerové vňate
  • 3 hlavička cesnaku
  • 3/4 šálky quinoy*
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného tymianu
  • 2 vykostené kuracie prsia
  • 1/2 šálky fazule z konzervy
  • 2 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 čajová lyžička rasce
  • 1 čajová lyžička koriandru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.

*Quinoa je potravina ideálna pre zdravý jedálny lístok. Ponúka vyvážený súbor dôležitých aminokyselín, je zdrojom vlákniny, fosforu, železa a horčíka. Neobsahuje lepok a je veľmi ľahko stráviteľná. Používa sa ako príloha, do polievok, ako kaša, do fašírok a nákypov. 1 šálka = 250 ml

Príprava

Zeleninu očistite a pokrájajte na drobné kúsky. Na olivovom oleji ju krátko poduste. Kuracie prsia umyte a pokrájajte na kocky. Pridajte ich k zelenine, podlejte kuracím vývarom, osoľte a okreňte a duste cca 30–40 minút. Počas dusenia podlievajte podľa potreby kuracím vývarom. Keď je mäso mäkké pridajte bylinky a vopred uvarenú quinou spolu s fazuľou a poduste spolu ešte cca 3 minúty (fazuľa sa nesmie rozvariť), aby sa chute jednotlivých ingrediencií vzájomne zmiešali.

1 porcia obsahuje cca: 420 kcal, 42 g bielkovín, 45 g sacharidov, 8 g tuku, 10 g vlákniny.