Cestovinový nákyp

l text: DEVIN ALEXANDER l foto: DENNIS DONNEHL

jedlo456.jpgSUROVINY

  • 2 čajové lyžičky múky
  • 300 ml nízkotučného mlieka
  • 225 g nastrúhaného syru čedar
  • 170 g nastrúhanej mozzarelly
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 6 šálok varených makarónov
  • olivový olej

PRÍPRAVA

Rozpáľte rúru na 200 stupňov Celzia. Olivovým olejom vymastite zapekaciu formu (cca 22 x 28 x 5 cm) a odložte ju bokom. Múku rozmiešajte v troške mlieka tak, aby sa vytvorila hustá kaša. Potom postupne pridávajte zvyšné mlieko a miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Pridajte čedar, 85 g mozzarelly a soľ a zohrievajte dovtedy, kým sa syry v mlieku úplne nerozpustia. Keď je hmota v hrnci hladká a zhustnutá, odstavte hrniec z platničky. Pridajte uvarné makaróny a zmes dôkladne premiešajte. Potom ju nalejte do pripravenej zapekacej formy, rovnomerne rozotrite a posypte zvyšnou mozzarellou. Zapekaciu misu vložte do rúry a zapekajte 20–25 minút. Mozzarella, ktorú ste nasypali na cestoviny, vytvorí hnedú kôrku. Upečený nákyp vyberte z rúry a pred podávaním nechajte ešte 5 minút postáť. Rozdeľte na 6 porcií.

1 porcia obsahuje cca: 330 kcal, 27 g bielkovín, 46 g sacharidov, 3 g tuku, 3 g vlákniny