Tuniakovo-cestovinová panvica
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
SUROVINY
- 20 g cestovín z tvrdej pšenice
- 1 šálka posekanej cibuľky
- 1 šálka na kocky pokrájaného zeleru
- 1 šálka na drobné kúsky pokrájaných šampiňónov, ½ šálky konzervovanej kukurice
- 20 dg tuniaka nakladaného vo vlastnej šťave (nie oleji) scedeného
- ½ šálky netučného mlieka
- čerstvé bylinky nakrájané na drobno (bazalka, oregano, petržlenová vňaťka)
- 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu
- 2 stredne veľké paradajky
- netukový sprej na vymastenie formy
POSTUP
V mierne osolenej vode uvarte do polomäkka cestoviny. Panvicu vystriekajte sprejom na pečenie. Pridajte do nej zeler a cibuľku a chvíľku opečte. Pridajte pokrájané šampiňóny a kukuricu a pripravujte ďalších päť minút. Pridajte lososa pokrájaného na kúsky a cestoviny, premiešajte a zalejte mliekom, do ktorého ste zamiešali pokrájané bylinky. Zasypte parmezánom a zapekajte 14–20 minút. Pred podávaním ozdobte pokrájanými paradajkami.
1 porcia obsahuje: 324 kalórií, 22 g bielkovín, 50 g sacharidov, 4 g tuku.