Tuniakovo-cestovinová panvica

l foto: M&F

recepty_28.jpg

Recept na 4 porcie

SUROVINY

  • 20 g cestovín z tvrdej pšenice
  • 1 šálka posekanej cibuľky
  • 1 šálka na kocky pokrájaného zeleru
  • 1 šálka na drobné kúsky pokrájaných šampiňónov, ½ šálky konzervovanej kukurice
  • 20 dg tuniaka nakladaného vo vlastnej šťave (nie oleji) scedeného
  • ½ šálky netučného mlieka
  • čerstvé bylinky nakrájané na drobno (bazalka, oregano, petržlenová vňaťka)
  • 1 polievková lyžica nastrúhaného parmezánu
  • 2 stredne veľké paradajky
  • netukový sprej na vymastenie formy

POSTUP

V mierne osolenej vode uvarte do polomäkka cestoviny. Panvicu vystriekajte sprejom na pečenie. Pridajte do nej zeler a cibuľku a chvíľku opečte. Pridajte pokrájané šampiňóny a kukuricu a pripravujte ďalších päť minút. Pridajte lososa pokrájaného na kúsky a cestoviny, premiešajte a zalejte mliekom, do ktorého ste zamiešali pokrájané bylinky. Zasypte parmezánom a zapekajte 14–20 minút. Pred podávaním ozdobte pokrájanými paradajkami.

1 porcia obsahuje: 324 kalórií, 22 g bielkovín, 50 g sacharidov, 4 g tuku.