Pečený pikantný losos

l text: DÖRTE WILKE , INGA PAULSEN l foto: ULRIKE HOLSTEN

losos.jpgRecept na 4 porcie

Suroviny

  • 4 filety lososa (po 125 g) s kožou
  • 1 citrón
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • chili
  • 2 polievkové lyžice sezamu
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 400 g uhoriek
  • 2 šalotky
  • kôpor
  • 50 ml zeleninového vývaru
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • korenie

Postup

  1. Lososa umyte a osušte. Citrón ošúpte a pokrájajte na kúsky. Do misy nalejte trochu oleja, položte lososa kožou nadol, okoreňte a navrch poukladajte pokrájaný citrón. Lososa marinujte cca 30 minút.
  2. Odležaného lososa posypte sezamom a potrite s chili a medom. Zapekajte v rúre.
  3. Uhorky, šalotku a kôpor pokrájajte. Zmiešajte so zvyšným olejom a duste cca 5 minút. Pridajte vývar a varte ešte 3 minúty. Pridajte kyslú smotanu a servírujte s upečeným lososom.

1 porcia obsahuje cca: 330 kcal, 21 g tuku, 25 g bielkovín, 9 g sacharidov.