Jahodové rizoto

l foto: M&F

Jahodové rizoto

Recept na 4 porcie

Nie je rizoto ako rizoto. Určite poznáte vegetariánske, hydinové či bravčové rizoto. Ale jedli ste už niekedy jahodové rizoto? Nie? Môžete to hneď teraz napraviť!

Suroviny

  • 400 g jahôd
  • 2 šalotky
  • 800 ml zeleninového vývaru (môžete si ho pripraviť zo zeleninového bujónu)
  • 250 g ryže
  • 200 ml suchého bieleho vína
  • soľ
  • korenie
  • 4 cl calvadosu
  • 2 polievkové lyžice parmezánu

Postup

  1. Jahody umyte a osušte. Polovicu z nich porozkrajujte a odložte bokom. Druhú polovicu pokrájajte na malé kúsky.
  2. Šalotky ošúpte, pokrájajte na malé kúsky a opražte na oleji. Pridajte ryžu, soľ, korenie, podlejte vínom a do zmesi nasypte pokrájané jahody. Spolu duste. Keď sa víno odparí, podlievajte vopred zohriatym zeleninovým vývarom. Po približne 20 minútach (závisí to od druhu ryže) rizoto odstavte a nechajte postáť, aby vsiakla prebytočné tekutina.
  3. Do hotového rizota pridajte zvyšné jahody a calvados. Pred podávaním posypte parmezánom.

1 porcia obsahuje cca: 470 kcal, 7 g bielkovín, 55 g sacharidov, 10 g tuku.