Pečený losos so zemiakmi


2 porcie

bez_nzvu-1.jpgSuroviny

  • 300 g lososa
  • 1 limetka, soľ
  • korenie
  • 800 g zemiakov
  • 1 reďkovka
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 bobkové listy
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 1 polievková lyžica lieskových orechov

Postup

  1. Lososa umyte a osušte. Ostrúhajte kôru z limetky, potom vytlačte z limetky šťavu. Postrúhané kôru, šťavu, soľ a korenie zmiešajte a zmesou potrite lososa.
  2. Zemiaky a reďkovku ošúpte a pokrájajte na kúsky. Opražte ich na 1 polievkovej lyžici oleja. Pridajte soľ, korenie bobkový list a zeleninový vývar a duste prikryté cca 20 minút.
  3. Lieskové orechy prekrojte na polovičky. Lososa opečte cca 5 minút z každej strany na zvyšku oleja. Upečeného lososa servírujte so zemiakmi a lieskovými orechmi.