Farmárska polievka
l foto: M&F
V chladnejších jesenných mesiacoch oceníte teplú polievku, ktorá nielen zasýti, ale aj zohreje. S kúskom pečiva či krajcom celozrnného chleba nahradí hlavné jedlo.
Recept na 2 porcie
Suroviny
- 1/2 šálky bielej fazule
- 2 jahňacie nohy
- 2 zelerové vňate
- 2 cibule
- 1/4 šálky posekanej petrželovej vňate
- soľ
- panenský olivový olej.
1 šálka = 220 ml
Postup
- Večer namočte fazuľu do dostatočného množstva vody. Ráno vodu vylejte, fazuľu opláchnite a dajte variť do čistej vody.
- Jahňacinu pokrájajte na tenké kúsky a cibuľku na kocky.
- V hlbokej panvici rozpáľte olivový olej, pridajte cibuľku a pokrájanú jahňacinu. Krátko opražte a podlejte trochou vody, do ktorej pridáte pokrájanú zelerovú vňať a soľ. Duste.
- Keď bude fazuľa polomäkká zmiešajte ju s dusenou jahňacinou a spolu dovarte.
- Rozdeľte na dve porcie a pred podávaním posypte petržlenovou vňaťou.
1 porcia obsahuje cca: 250 kcal, 30 g bielkovín, 20 k sacharidov, 6 g tuku.