Pečené kohútie prsia na vietnamský spôsob

l foto: M&F

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 4 kúsky pŕs z mladého kohúta pokrájaných na pásiky
  • čili pasta
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica na jemné kúsky pokrájaného zázvoru
  • 1 polievková lyžica pokrájaného cesnaku
  • 8 pokrájaných húb
  • 1 červená a 1 žltá paprika – pokrájané, 1 baklažán pokrájaný na pásiky
  • sójová omáčka
  • vývar z kohútieho mäsa, kari korenie
  • 2 polievkové lyžice sezamových zrniečok.

Postup

Na kúsky pokrájané mäso premiešajte s čili pastou. Rozpáľte veľký wokov hrniec. Nalejte doň trochu oleja, nasypte pokrájaný cesnak, zázvor a kúsky mäsa. Opekajte dovtedy, kým mäso nie je napoly mäkké. Pridajte huby (ak používate sušené, vopred ich na 30 minút namočte), na kúsky pokrájané papriky a baklažán. Keď zelenina zmäkne, pridajte sójovú omáčku, kari podľa chuti a podlejte kohútim vývarom. Duste dovtedy, kým sa neodparí väčšina tekutiny. Posypte sezamovými zrniečkami a podávajte.  

1 porcia obsahuje: 298 kalórií, 48,4 g bielkovín, 9,9 g sacharidov a 7, 7 g tuku.