Placky plnené kuracími prsíčkami a rukolou

l foto: M&F

Recept na 8 porcií

Suroviny

  • 2 kúsky kuracích pŕs (cca 500 g)
  • soľ, mleté korenie
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 4 jarné cibuľky
  • zväzok rukoly
  • 4 tortilové placky
  • 4 polievkové lyžice kečupu alebo nízkotučnej majonézy

Postup

Umyté a osušené kuracie prsia osoľte, okoreňte a na rozpálenom oleji opečte do zlatista (cca 10 minút). Opečené kuracie prsia pokrájajte na tenké pásiky dlhé približne 8 cm. Uhorku ošúpte, prekrojte po dĺžke na polovicu a lyžičkou vyčistite jadierka. Pokrájajte ju na tenké, cca 8 cm dlhé pásiky. Aj cibuľku pokrájajte na 8 cm dlhé pásiky. Umytú rukolu osušte. Placky zohrejte v rúre. Zohriate prekrojte na polovicu a potrite kečupom alebo majonézou. Naplňte ich mäsom, uhorkou, cibuľkou a rukolou a stočte do kornútka. Kornútok spevnite špáradlom, aby sa neotváral.  

1 porcia (dva kornútky) obsahujú cca: 240 kcal, 20 g bielkovín, 25 g sacharidov, 6 g tuku