Gril v zime nespí
l text: GREGG WANGARD l foto: JOHN KELLY
Viete si predstaviť leto bez poriadnej grilovačky? Asi nie. A viete si predstaviť grilovanie v zime? „Bŕŕŕ,“ poviete si. „Kto by už mrzol pri grile v mraze, snehu a vetre…“ Správne, kto by chcel vonku mrznúť. Existuje však aj lepšia možnosť – grilovanie v teple domova.
Rozpáľte svoj elektrický indoorgril a vyskúšajte niektorý z piatich receptov. Všetky jedlá sú nenáročné na prípravu, chutné a dobré pre svaly. Ku každému z nich je aj zeleninová príloha, ktorú si pripravíte na grile spolu s hlavným jedlom.
RYBACIE TACOS S PARADAJKOVO-AVOKÁDOVÝM ŠALÁTOM
2 porcie
SUROVINY
- 450 g rybacích filetov
- morská soľ a mleté čierne korenie
- 4 kukuričné tortilly
ŠALÁT
- 150 g cherry paradajok
- 1 avokádo
- 2 polievkové lyžice pokrájanej pažítky
- šťava z 1 citróna
VÝŽIVOVÁ HODNOTA
- 422 kcal
- 50 g bielkovín
- 30 g sacharidov
- 11 g tuku
- 7 g vlákniny
- 0 g cukru
- 131 mg sodíka
PRÍPRAVA
- Paradajky prekrojte na polovicu a avokádo očistite a pokrájajte na malé kocky.
- Rybie filety osoľte a okoreňte. Jednu stranu potrite olejom. Ryby položte kožou na rozpálený gril, zakryte ich a grilujte 4–6 minút. Správne upečená ryba musí byť biela, mäkká a mala by mať tmavé odtlačky mriežky grilu. Upečenú rybu odoberte z grilu a pokrájajte na menšie kusy.
- Na gril položte tortilly a prehrejte ich tak, aby boli mäkké. Zmiešajte všetky šalátové ingrediencie. Do hotového šalátu primiešajte kúsky ryby a touto zmesou naplňte tortilly.
TIP
Avokádo má vysoký obsah nenasýtených tukov, ktorý sa počas tréningu spaľuje.