Gril v zime nespí

l text: GREGG WANGARD l foto: JOHN KELLY

grilss.jpgViete si predstaviť leto bez poriadnej grilovačky? Asi nie. A viete si predstaviť grilovanie v zime? „Bŕŕŕ,“ poviete si. „Kto by už mrzol pri grile v mraze, snehu a vetre…“ Správne, kto by chcel vonku mrznúť. Existuje však aj lepšia možnosť – grilovanie v teple domova.

Rozpáľte svoj elektrický indoorgril a vyskúšajte niektorý z piatich receptov. Všetky jedlá sú nenáročné na prípravu, chutné a dobré pre svaly. Ku každému z nich je aj zeleninová príloha, ktorú si pripravíte na grile spolu s hlavným jedlom.

 

RYBACIE TACOS S PARADAJKOVO-AVOKÁDOVÝM ŠALÁTOM

2 porcie

SUROVINY

  • 450 g rybacích filetov
  • morská soľ a mleté čierne korenie
  • 4 kukuričné tortilly

ŠALÁT

  • 150 g cherry paradajok
  • 1 avokádo
  • 2 polievkové lyžice pokrájanej pažítky
  •  šťava z 1 citróna

VÝŽIVOVÁ HODNOTA

  • 422 kcal
  • 50 g bielkovín
  • 30 g sacharidov
  • 11 g tuku
  • 7 g vlákniny
  • 0 g cukru
  • 131 mg sodíka

PRÍPRAVA

  1. Paradajky prekrojte na polovicu a avokádo očistite a pokrájajte na malé kocky.
  2. Rybie filety osoľte a okoreňte. Jednu stranu potrite olejom. Ryby položte kožou na rozpálený gril, zakryte ich a grilujte 4–6 minút. Správne upečená ryba musí byť biela, mäkká a mala by mať tmavé odtlačky mriežky grilu. Upečenú rybu odoberte z grilu a pokrájajte na menšie kusy.
  3. Na gril položte tortilly a prehrejte ich tak, aby boli mäkké. Zmiešajte všetky šalátové ingrediencie. Do hotového šalátu primiešajte kúsky ryby a touto zmesou naplňte tortilly.

TIP

Avokádo má vysoký obsah nenasýtených tukov, ktorý sa počas tréningu spaľuje.