Špargľa so zeleninovým „tatarákom“
l foto: M&F
4 porcie
SUROVINY
- 400 g bielej a 400 g zelenej špargle
- soľ
- cukor
- maslo
ZELENINOVÝ „TATARÁK“
- 200 g zeleniny (mrkvy, zeleru, petržlenu, cukiny)
- 200 g smotany na šľahaniE
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 6 lístkov bazalky
- tabasco
- šťava z 1 citróna
- soľ
- mleté korenie
POSTUP
Špargľu umyte, konce odrežte a očistite ju. Zvarte 1,5 l vody, pridajte do nej soľ, cukor, maslo a špargľu a varte cca 8 minút. Špargľu vyberte a nechajte vychladnúť. Každý kus špargle skráťte na 12 cm a odrezané časti pokrájajte na drobné kúsky. Všetku zeleninu ošúpte, umyte a pokrájajte na malé kocky. Aj bazalkové lístky umyte a pokrájajte na pásiky. Zmiešajte obe smotany a vyšľahajte ich. Pridajte citrónovú šťavu, tabasco, soľ a korenie a zmes dobre premiešajte. Pridajte polovicu pokrájanej zeleniny, špargle a bazalku a opäť premiešajte. Špargľu a zeleninový „tatarák“ naaranžujte na taniere a posypte druhou polovicou zeleniny.
1 porcia obsahuje: 228 kcal, 19 g tuku, 6 g bielkovín, 7 g sacharidov
*Pozn.: Špargľa česky = chřest