TOP 5 SAPR

l foto: ZLATA KLAUČOVÁ

V Bratislave sa stretli najlepší slovenskí armwrestleri, aby si prevzali ocenenia v rámci vyhlásenia TOP 5 SAPR za rok 2010. Najúspešnejším športovcom Slovenskej asociácie pretláčania rukou za uplynulý rok sa po prvý raz v histórii stala žena – Lucia Debnárová (AWK Senec, vlani vybojovala zlato na MS do 60 kg pravou a 2. miesto ľavou rukou, 1. na ME do 60 kg ĽR a 3. PR). Ďalšími ocenenými bez určenia poradia sú: Ľubomír Jagnešák (AWK Rabča, 1. na MS do 90 kg ĽR a 2. PR), Ján Vojenčák (AWK Banská Štiavnica, 2. na MS do 70 kg ĽR, 2. na ME do 70 kg ĽR), Radoslav Dobrovič (AWK Banská Štiavnica, 3. na ME do 85 kg ĽR) a Ján Germánus (AWK Revúca, 3. na ME do 85 kg PR). Najúspešnejším juniorom roku 2010 sa stal Martin Minarovič (AWK Trnava, 2. na MSJ nad 80 kg PR).

Špeciálne ocenenie SAPR sa dlhoročný prínos v príprave reprezentačného družstva SR získal reprezentačný tréner Ján Ďalák a čestné uznanie za dlhoročné organizovanie domácich aj medzinárodných súťaží v pretláčaní rukou si odniesol Peter Racek.

top5.jpg

Ocenení pretláčači (zľava): Martin Minarovič, Ivan Gregorička, Radoslav Dobrovič, Ján Ďalák, Lucia Debnárová, Ján Germánus, Peter Racek, Ján Vojenčák a Ľubomír Jagnešák.