Jacksonville Pro (IFBB)

l foto: ISAAC HINDS

Jaroslavovi Horváthovi (39), po Pavlovi Jablonickom (47) našej druhej kulturistickej legende, sa v USA podaril husársky kúsok. Pri svojom comebacku na pódium po ťažkom zranení nohy, na sobotňajšej súťaži Jacksonville Pro 2010, organizovanej víťazom Mr. Olympia 2008 Dexterom Jacksonom, obsadil druhé miesto za favorizovaným Američanom Davidom Henrym.

Jaro tak získal právo štartu na súťaži 202 Showdown 2010, konanej dňa 25. 9. v Las Vegas, v rámci súťaží Olympia Weekendu Joe Weidera 2010!

Na súťaži figure konanej zároveň zvíťazila Candice Keene, Češka Petra Měrtl žijúca na Floride sa nedostala do finále. V kategórii bikini vyhlásili ako prvú Alison Rosen.

„Prehrá David Henry s Jaroslavom Horváthom? O prvenstve sa rozhodne medzi nimi!“ To bol prvý komentár Isaaca Hindsa, ktorý súťaž fotografoval pre FLEX a M&F.

V piatkom prejudgingu odzneli pri prvom vyvolávaní na porovnanie tieto mená: Henry, Namat, Horváth, Valentino, Wonsley. No a pre finiš zostala v tejto časti súťaže už len dvojica Henry-Horváth… Snímky z prejudgingu sú na našich partnerských stránkach v USA – TU.

Jaro potvrdil svoju formu aj v pri individuálnej prezentácii (viď jeho ďalšie fotografie) a potom i v sobotňajšom finále. Víťaz dostal od Dextera Jacksona finančnú prémiu 3000 USD, druhý v poradí 2000, tretí 1000 USD. Horváth zostáva tento týždeň v USA. Presunie sa do Texasu, kde v dňoch 13.-14. 8. ešte štartuje na poslednej kvalifikačnej súťaži „ľahkých váh“ (do 91,6 kg) Europa Super Show v Dallase.

Kompletná fotogaléria všetkých súťaží v Jacksonville je TU.

 

VÝSLEDKY

1. David Henry 2. Jaroslav Horváth 3. Mike Valentino 4. Nathaniel Wonsley 5. Steve Namat 6. Jeff Long 7. Pierre Chamoun 8. John Frederick Arendsz 9. Jocelyn Jean 10. Carlos Rabiei 11. Alan Ichinose 12. Anthony Finocchiaro 13. Daryl Stafford