Lasagnové fitness-rolky

  • Balíček lasagnových cestovín (8 plátkov)
  • 0,5 kg krabích tyčiniek
  • 1 šálka netučného syra ricotta
  • 3 vaječné bielky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku
  • čierne a biele mleté korenie
  • oregano, bazalka
  • paradajkový pretlak
  • ¼ šálky strúhaného parmezánu.

Postup

Lasagne uvarte v slanej vode. Po uvarení ich na chvíľu ponorte do studenej vody a osušte. Cibuľu a cesnak pokrájajte na drobno a hoďte na rozohriaty olivový olej. Chvíľu opražte a pridajte pokrájané krabie tyčinky. Poduste ich dovtedy, kým nie sú polomäkké. Do vychladnutej zmesi primiešajte ricottu, vaječné bielky, mleté korenie, oregano a bazalku. Zmes dobre premiešajte, potrite ňou jednotlivé cestovinové plátky, zrolujte ich a vložte do zapekacej misky. Zalejte paradajkovým pretlakom a zapekajte cca 20 minút. Posypte parmezánom a nechajte ešte dopiecť 2–3 minúty. Typický taliansky gurmán by si k lasagnovým rolkám nalial pohár ľahkého, bieleho, suchého vína.

1 porcia obsahuje: 243 kalólií, 21 g bielkovín, 33 g sacharidov, 4 g tuku.