Jahodová torta

l foto: M&F

Jahodová pochúťka

Keď máte chuť na zákusok, chodí vám po rozume poriadny kus torty alebo koláča naplnený hrubou vrstvou krému a vyzdobený ešte hrubšou vrstvou šľahačky? Zabudnite naň! Svoju túžbu po sladkosti môžete uspokojiť aj diétnejším spôsobom. Ubezpečujeme vás však, že vaše chuťové bunky si prídu na svoje a – čo je v dnešnom uponáhľanom svete nezanedbateľné – príprava koláča vás nebude stáť ani veľa času a námahy.

Suroviny

  • hotový piškótový korpus
  • 250 g bieleho nesladeného jogurtu
  • 1 jemný tvaroh
  • jahodový kompót alebo 200 g čerstvých jahôd

Príprava

Tvaroh zmiešajte s jednou tretinou jogurtu a vypracujte na hladký krém. Piškótový korpus pokvapkajte jahodovou šťavou a rozotrite naň tvarohovú hmotu. Vrch ozdobte po krajoch zvyšným jogurtom. Odložte na chladné miesto a pred podávaním doplňte odkvapkanými jahodami.