IFBB Europa Super Show – Dallas (2010)

l foto: ISAAC HINDS

Europa Super Show. (Absentovala iba najmenej populárna kulturistika žien.) Z nášho pohľadu to bolo o to zaujímavejšie, že v priebehu týždňa sa na pódiu po druhý raz predstavil aj náš Jaro Horváth, ktorý sa už pri prvej príležitosti v Jacksonville nominoval druhým miestom na 202 Showdown 2010 do Vegas.

Ostrieľaný Horváth zopakoval v kategórii do 91,6 kg (teda 202 libier) výbornú formu – a rezultovalo z toho opäť druhé miesto. (Gratulujeme! ) Tentoraz sa tešil najväčšej priazni amerických rozhodcov preferovaný domáci nováčik Seth Feroce. (Škoda tejto šance …) Kým Feroce dominoval v 15-člennom štartovom poli končatinami, Jaro upútaval najmä muskulatúrou trupu a celkovou eleganciou. (Kvôli vytvoreniu vlastného názoru zhliadnite FOTOGALÉRIU amerických partnerských stránok M&F ONLINE a priložené videá.) Tretie miesto získal veterán Tricky Jackson.

V open kategórii mužov (27 štartujúcich) slávil vo svojom profi debute 28-ročný Essa Ibrahim Obiad zo Spojených arabských emirátov. Letenku do Vegas získal aj ďalší nováčik z USA Mark Alvisi a na treťom mieste jeho skúsený krajan Bill Wilmore.

Vo figure (38 štartujúcich) vyhrala Terri Turner, vo fitness (15) Bethany Wagner a v bikini (14) Amanda Latona. (Krásny poster Amandy inak čoskoro vyjde v časopise M&F číslo 9/2010!)

 

VÝSLEDKY EUROPA SUPER SHOW 2010

MUŽI – OPEN 1. Essa Obaid 2. Mark Alvisi 3. Bill Wilmore 4. Cedric McMillan 5. Michael Kefalianos 6. Grigori Atoyan 7. Markus Rühl 8. Brandon Curry 9. Leo Ingram 10. Joel Stubbs 11. Marc Lavoie 12. JoJo Ntiforo 13. Alfonso DelRio 14. Manuel Lomeli 15. Manolis Karamanlakis

MUŽI – DO 202 LIBIER 1. Seth Feroce 2. Jaroslav Horváth 3. Tricky Jackson

ŽENY – FIGURE 1. Terri Turner 2. Alicia Harris 3. Teresa Anthony

ŽENY – FITNESS 1. Bethany Wagner 2. Myriam Capes 3. Shannon Meteraud

ŽENY – BIKINI 1. Amanda Latona 2. Alison Rosen 3. Nathalia Melo

 

Prejudging 202 – Jaro Horváth

Voľná zostava – Jaro Horváth

Voľná zostava – Seth Feroce

Finále 202

Voľná zostava Essa Obiad