Špargľovo-parmezánové tortičky

l foto: M&F

Maslo, múku, soľ a 3 polievkové lyžice vody vymiešajte na cesto. Cesto rozdeľte na 4 časti. Jednotlivé časti vyvaľkajte na placky hrubé cca 5 mm. Placky vložte do tortových (pizzových) foriem a nechajte 30 minút postáť v chlade. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Cesto vo formách prikryte papierom na pečenie a zaťažte sušeným hrachom (nasypte ho na cesto prikryté papierom). Pečte 10 minút, potom odstráňte papier aj hrach.  

Plnka

Zo špargle odrežte špičky, cca 8 cm. Zvyšok špargle pokrájajte na drobné kúsky a rozmixujte na pyré. Vmiešajte vajíčko, parmezán, smotanu, soľ a korenie a znovu mixujte. Masu nalejte do formy na cesto a ozdobte špargľovými špičkami. Zapekajte cca 20–25 minút alebo dovtedy, kým plnka nestuhne.  

1 porcia obsahuje cca: 300 kcal, 10 g bielkovín, 20 g sacharidov, 18 g tuku.