Pestrá zeleninová panvica

l foto: M&F

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 2 polievkové lyžice čiernych čínskych sušených húb
  • 1/2 hlávky čínskej kapusty
  • 1 červené paprika
  • 1 malá cukina
  • 100 g šampiňónov
  • 100 g sladkých zelených luskov
  • 100 g sójových výhonkov, 200 g nakladaných minikukuričiek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kúsok čerstvého zázvoru
  • 3 polievkové lyžice oleja + 1 polievková lyžica sezamového oleja
  • 2 polievkové lyžice ryžového vína (nahradí ho ľahké biele víno)
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 50 ml zeleninového vývaru (bujón)
  • soľ
  • mleté biele a čierne korenie

Postup

Sušené čínske huby zalejte horúcou vodou a nechajte postáť 15 minút. Čínsku kapustu, cukinu, papriku a šampiňóny očistite a pokrájajte na pásiky. Lusky a sójové výhonky opláchnite v site horúcou vodou a nechajte odkvapkať. Kukuricové klásky prerežte po dĺžke na polovicu. Čínske huby nechajte odkvapkať na site a potom ich pokrájajte na malé kúsky. Cesnak a zázvor ošúpte a postrúhajte. Rozpáľte wok a nalejte doň olej. Pridajte najprv cesnak a zázvor, potom papriku, cukinu, kukuričky, čínske huby a šampiňóny. Pražte 3 minúty. Pridajte lusky, čínsku kapustu a sójové výhonky a pripravujte ďalšie 2 minúty. Víno, sójovú omáčku a zeleninový vývar zmiešajte a nalejte na zeleninu. Krátko poduste, zelenina musí zostať chrumkavá! Okoreňte a osoľte. Ako prílohu odporúčame ryžu basmati.

1 porcia obsahuje cca: 174 kcal, 5 g bielkovín, 8 g sacharidov, 12 g tuku