Citrónové kura s duseným cesnakom

l foto: M&F

Citrónové kura s duseným cesnakom

Recept na 4 porcie

Suroviny

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 celé kuracie nohy
  • 20 ošúpaných strúčkov cesnaku
  • 1/8 l bieleho vína
  • postrúhaná šupka z dvoch chemicky neošetrených citrónov
  • šťava z 1 citróna
  • čerstvý tymian
  • 2 listy vavrínu (bobkový list)
  • soľ
  • korenie
  • 500 ml hydinového vývaru
  • posekaná petržlenová vňať
  • 8 koliesok bagety.

Postup

V hrnci rozpáľte olivový olej. Vložte doň kuracie nohy. Z každej strany ich opečte po 4 minúty aby dostali zlatistú farbu. Pridajte cesnak. Prebytočný olej zlejte a kuracinu podlejte bielym vínom. Varte 2 minúty. Pridajte citrónovú šupku, šťavu, vavrín, tymian, soľ a korenie. Mäso podlejte vývarom a duste prikryté cca 30–45 minút.

Bagetu nakrájanú na hrubšie kolieska opečte a podávajte s mäsom.

 

1 porcia obsahuje cca: 464 kcal, 48 g bielkovín, 30 g sacharidov, 18 g tuku.