Citrónové kura s duseným cesnakom
l foto: M&F
Recept na 4 porcie
Suroviny
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 4 celé kuracie nohy
- 20 ošúpaných strúčkov cesnaku
- 1/8 l bieleho vína
- postrúhaná šupka z dvoch chemicky neošetrených citrónov
- šťava z 1 citróna
- čerstvý tymian
- 2 listy vavrínu (bobkový list)
- soľ
- korenie
- 500 ml hydinového vývaru
- posekaná petržlenová vňať
- 8 koliesok bagety.
Postup
V hrnci rozpáľte olivový olej. Vložte doň kuracie nohy. Z každej strany ich opečte po 4 minúty aby dostali zlatistú farbu. Pridajte cesnak. Prebytočný olej zlejte a kuracinu podlejte bielym vínom. Varte 2 minúty. Pridajte citrónovú šupku, šťavu, vavrín, tymian, soľ a korenie. Mäso podlejte vývarom a duste prikryté cca 30–45 minút.
Bagetu nakrájanú na hrubšie kolieska opečte a podávajte s mäsom.
1 porcia obsahuje cca: 464 kcal, 48 g bielkovín, 30 g sacharidov, 18 g tuku.