Tipy na sviatočné pečenie

l foto: ROBERT REIFF recepty_62.jpg

Viete si predstaviť košík s vianočným pečivom bez zázvorníkov, medovníkov, bielkových pusiniek, vanilkových rohlíčkov či makového závinu? Pravdepodobne nie. A poznáte aj tie výčitky svedomia, ktoré sa prihlásia po každom sladkom súste? Pravdepodobne áno. Máme pre vás riešenie! Nemusíte sa vzdať obľúbených koláčikov, stačí, ak ich pripravíte zdravo. Niektoré ingrediencie totiž dodajú vášmu jedlu chuť a uberú z kalórií.

Jablková šťava: Vo väčšine receptov nahradí olej.

Škorica: Vynikajúca aróma a chuť, žiadne kalórie.

Zázvor: Štipka zázvoru nahradí lyžičku cukru.

Sušené slivky: Chutné, šťavnaté, mierne sladké, plné vlákniny.

Hrozienka: Sladké, šťavnaté, plné vitamínov, vlákniny a železa.

Tekvica a strúhaná mrkva: Bohaté na karotén a vlákninu. V koláčoch nahradia jablká.