Škoricové rolky z celozrnnej múky

Namiesto bielej múky použijete celozrnnú múku, ktorá nemá taký siný vplyv na hladinu krvného cukru. Môžete vyskúšať aj ovsenú múku. Časť smotany nahradíte bielym jogurtom.

Skoricove rolky

INGREDIENCIE

CESTO

  • 4 šálky celozrnnej múky
  • 1/8 šálky soli
  • 2 vajcia
  • 1/3 šálky javorového sirupu
  • 1/3 šálky roztopeného masla

PLNKA

  • 1 šálky pekanových orechov
  • 16 ks datlí
  • 1 lyžica škorice
  • 2/3 šálky javorového sirupu

POLEVA

  • 125 g bieleho gréckeho jogurtu, príchuť vanilka
  • 1/2 šálky smotany
  • 2 šálky práškového cukru*1 šálka = 225 ml

POSTUP

1. Vymiešajte múku, soľ, vajcia, javorový sirup a maslo na cesto, ktoré necháte stuhnúť v chladničke.

2. Predhrejte rúru na 180 stupňov C a vyložte plech papierom na pečenie.

3. Pripravte plnku: zmiešajte orechy, datle, škoricu a javorový sirup, až kým nevznikne jednoliata hmota.

4. Pre uľahčenie práce si naraz vezmite len 1/3 cesta. Vyvaľkajte ho na centimetrovú hrúbku, na ktorú umiestnite plnku. Zrolujte plát cesta do dlhej rolky.

5. Nakrájajte roľku na zhruba 2,5 cm široké menšie roľky, ktoré umiestnite na plech.

6. Pečte roľky po dobu 35-40 minút, až kým nie sú na okrajoch zlatisto hnedé.

7. Kým sa rolky pečú, pripravte si polevu: zmiešajte jogurt, smotanu a práškový cukor.

8. Nechajte roľky vychladnúť a až potom ich ozdobte polevou. Horúce cesto by narušilo konzistenciu jogurtu.

Dobrú chuť