Rýchly recept: mini Proteínové pizze

Pizze existuje strašne veľa druhov a variantov, vďaka čomu môže nadobudnúť charakter zdravého aj nezdravého jedla.

Prot piza

Tenké talianske cesto a obloha vo forme čerstvých paradajok, olív a syra mozarella môže pokojne patriť do fitness kuchyne. Americký vynález deep dish s hrubou vrstvou cesta a extra syrom zase patrí do kategórie fast food.

S pomocou zmesi na pizzu od firmy Weider si pripravíte vlastnú pizzu podľa chuti. Weider Oat Pizza je zmes celozrnnej múky a bielkovinového koncentrátu zo srvátky a rastlinných proteínov. Obsahuje aj zmes korenín, typických pre pizzu (bazalka, oregano, paradajkový prášok, cibuľka). Stačí pridať vodu a zamiesiť cesto.

120 g Oat Protein Pizza

  • 30 g Protein Tomato Sauce
  • 200 ml vody
  • cherry paradajky
  • syr mozzarella
  • rukola
  • huby, olivy
  •  

    INŠTRUKCIE:

    1. Predhrejte rúru na 200 ° C.2. Zmiešajte proteínovú pšeničnú múku s vodou vo veľkej mise.3. Zmiešajte paradajkovú omáčku a vodu vo väčšej miske – podľa postupu na dóze.4. Zohrejte panvicu na strednom ohni. Vyformujte z pizzového cesta mini pizze. Nechajte ich piecť, kým sa v cestíčku nevytvoria bublinky a nezmiznú.5. Umiestnite jednu lyžicu paradajkovej omáčky na každú mini pizzu a posypte syrom mozzarella.6. Pokrájané cherry paradajky, huby a rukolu poukladajte na syr.7. Pečte 10 minút v rúre.

    VÝŽIVOVÉ HODNOTY:      100 g 1 porcia Energia  234 kcal  175 Kcal Tuky  7 g  5,2 g Sacharidy  19 g  14,2 g Bielkoviny  21 g  15,7 g Vláknina  4,4 g  3,3 g