Kulturista vo fastfoode: čo si vybrať
|video: MUSCLE&STRENGTH
Vyznávači zdravého životného štýlu a aj kulturisti sa po väčšinu času rýchlemu občerstveniu vyhýbajú. Niekedy však nemajú inú možnosť. Najmä v čase dovoleniek sa partia občas vyberie na nočný záťah a niekedy je fastfood najjednoduchšia alternatíva, ako doplniť živiny v neznámom meste. Ak nechcete príliš porušiť váš stravovací plán, skúste nasledovné tipy.
Pretekár IFBB Pro physique Anton Antipov (7. miesto na Men´s Physique Showdown Olympia 2014) vo videu navštívi dve fastfoodové reštaurácie a poradí, aké jedlá a prílohy si vybrať.
Diétny režim
V prvej reštaurácii Anton vyberá jedlá, ktoré by obstáli aj v predsúťažnej diéte (okrem záverečnej fázy).
- Základný burger s kuracím mäsom, bez nadbytočných omáčok a syra.
- Šalát bez dresingu.
- Porciu opekaných zemiakov.
Ak máte možnosť prispôsobiť svoju objednávku, využite to. Vynechajte syr a omáčky, prípadne si jedlo prispôsobte podľa svojich nárokov. Anton odhadzuje žemľu, vy to však nemusíte robiť. Ako prílohu zje opekané zemiaky, ktoré si objednal zvlášť. Z kuracieho šalátu odstráni všetok dresing a majonézu.
Dvojitý burger obsahuje dvojitú porciu mäsa (vyše 30 g bielkovín). Vynechajte syr a omáčky.
Objemovka
V druhom fastfoode si objednáva menej diétne jedlá, stále si však dáva pozor na cukry a nasýtené tuky.
- Raňajkové burito (plnená mexická pšeničná tortilla) bez syra.
- Čaj bez cukru.
- Dvojitý cheeseburger bez syra a omáčok.
- Stredná porcia hranolčekov.
Dvojitý cheeseburger obsahuje dvojnásobnú porciu mäsa. Väčšina omáčok obsahuje veľa cukru, tuku a prísad. Lepšia voľba je vynechať ich a zobrať si zvlášť kečup alebo horčicu. Stredné hranolčeky v objemovke nevadia, aj keď nemajú žiadnu pridanú hodnotu — okrem zdroja sacharidov a tukov.