Kulturista vo fastfoode: čo si vybrať

|video: MUSCLE&STRENGTH

Vyznávači zdravého životného štýlu a aj kulturisti sa po väčšinu času rýchlemu občerstveniu vyhýbajú. Niekedy však nemajú inú možnosť. Najmä v čase dovoleniek sa partia občas vyberie na nočný záťah a niekedy je fastfood najjednoduchšia alternatíva, ako doplniť živiny v neznámom meste. Ak nechcete príliš porušiť váš stravovací plán, skúste nasledovné tipy.

Pretekár IFBB Pro physique Anton Antipov (7. miesto na Men´s Physique Showdown Olympia 2014) vo videu navštívi dve fastfoodové reštaurácie a poradí, aké jedlá a prílohy si vybrať.

Anton Antipov

Diétny režim

V prvej reštaurácii Anton vyberá jedlá, ktoré by obstáli aj v predsúťažnej diéte (okrem záverečnej fázy).

  • Základný burger s kuracím mäsom, bez nadbytočných omáčok a syra.
  • Šalát bez dresingu.
  • Porciu opekaných zemiakov.

Ak máte možnosť prispôsobiť svoju objednávku, využite to. Vynechajte syr a omáčky, prípadne si jedlo prispôsobte podľa svojich nárokov. Anton odhadzuje žemľu, vy to však nemusíte robiť. Ako prílohu zje opekané zemiaky, ktoré si objednal zvlášť. Z kuracieho šalátu odstráni všetok dresing a majonézu.

Double burgerDvojitý burger obsahuje dvojitú porciu mäsa (vyše 30 g bielkovín). Vynechajte syr a omáčky. 

Objemovka

V druhom fastfoode si objednáva menej diétne jedlá, stále si však dáva pozor na cukry a nasýtené tuky.

  • Raňajkové burito (plnená mexická pšeničná tortilla) bez syra.
  • Čaj bez cukru.
  • Dvojitý cheeseburger bez syra a omáčok.
  • Stredná porcia hranolčekov.

Dvojitý cheeseburger obsahuje dvojnásobnú porciu mäsa. Väčšina omáčok obsahuje veľa cukru, tuku a prísad. Lepšia voľba je vynechať ich a zobrať si zvlášť kečup alebo horčicu. Stredné hranolčeky v objemovke nevadia, aj keď nemajú žiadnu pridanú hodnotu — okrem zdroja sacharidov a tukov.