Ovsená kaša na 5 spôsobov podľa Jamie Oliver

Ovsená kaša? Kto by ju nepoznal. Ľudia s aktívnym životným štýlom vedia svoje. Inšpirujte sa od jedného z najlepších kuchárov – samotného Jamie Olivera.

POSTUP

Ovsená kaša je rozšírená aj v Británii, kde predstavuje alternatívu k tradičným britským raňajkám. Svetoznámy šéfkuchár Jamie Oliver ukazuje, ak ju jednoducho uvariť. Stačí vložiť vločky do vody v pomere 1:3; na jeden hrnček vločiek rátajte tri hrnčeky vody. Pridajte trošku soli a priveďte k varu. Kaša by mala byť hotová za 10-15 minút pomalého varenia. Ku koncu môžete pridať trocha masla alebo mlieka. Jamie neodporúča variť vločky v mlieku, pretože sa ľahko pripáli.

ČO PRIDAŤ

Jamie rozdelí kašu do piatich misiek a ku každej pridá iné ingrediencie. Do prvej nasype trstinový cukor, ktorý na horúcej kaši skaramelizuje. Na druhú použije sirup z cukrovej trstiny. Mak, strúhaný kokos, štipka škorice a banán ozdobia tretiu misku. Do štvrtej misky pridá čučoriedky skaramelizované v hrnci s lyžicou trstinovéhu cukru. Do poslednej práškovú horúcu čokoládu, ktorú rozmieša, a na vrch položí lyžicu džemu. Ako si pripravujete vločky vy?

Do kaše sa dajú primiešať rôzne prísady podľa chuti alebo výkonnostného cieľa. Banán, med alebo džem zvýšia obsah cukrov, orechy dodajú zdravé tuky a minerály, a ovocie vitamíny. Obsah bielkovín sa dá zvýšiť prídavkom proteínového prášku alebo tvarohu.