Fettuccine s lososom a cukinou
Talianska kuchyňa patrí medzi najpopulárnejšie. Takmer každý má rád nejaký druh cestovín s omáčkou alebo pizzu. Šéfkuchár Fabio Viviani sa svojmu remeslu vyučil vo Florencii. Teraz pôsobí v Kalifornii. Tento jednoduchý recept zvládnete do 30 minút.
INGREDIENCIE
- 2 šalotky (malé, fialové cibuľky)
- 1 malá cukina, nastrúhaná na tenké pásy
- 220 g lososa bez kože
- pol kila čerstvých fettuccine
- 1 polievková lyžica estragónu
- 2 lyžice nasekaného kôpru
- 2 lyžice nasekaného petržlenu
- 4 lyžice extra panenského olivového oleja
- 8 lyžíc masla
- 1/3 šálky nastrúhaného syra Pecorino
- soľ a korenie
- Olivový olej
POSTUP
- Priveďte osolenú vodu k varu vo veľkom hrnci.
- Rozpáľte panvicu na strednú teplotu a pokropte ju olivovým olejom. Pridajte šalotky a smažte 4 minúty. Pridajte cukinu a okoreňte. Smažte minútu.
- Pridajte lososa a ponorte fettuccine do vriacej vody. Lososa pripravujte 2-3 minúty, aby ste ho neprepiekli. Pridajte estragón, kôpor, petržlen, extra panenský olivový olej a maslo. Keď sa maslo začne topiť, pridajte trocha vody z cestovín.
- Pridajte do zmesi na panvici cestovín a syr Pecorino. Okoreňte a podľa potreby dolievajte vodu.