Fettuccine s lososom a cukinou

 

Talianska kuchyňa patrí medzi najpopulárnejšie. Takmer každý má rád nejaký druh cestovín s omáčkou alebo pizzu. Šéfkuchár Fabio Viviani sa svojmu remeslu vyučil vo Florencii. Teraz pôsobí v Kalifornii. Tento jednoduchý recept zvládnete do 30 minút.

 INGREDIENCIE

  •  2 šalotky (malé, fialové cibuľky)
  • 1 malá cukina, nastrúhaná na tenké pásy
  • 220 g lososa bez kože
  • pol kila čerstvých fettuccine
  • 1 polievková lyžica estragónu
  • 2 lyžice nasekaného kôpru
  • 2 lyžice nasekaného petržlenu
  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 8 lyžíc masla
  • 1/3 šálky nastrúhaného syra Pecorino
  • soľ a korenie
  • Olivový olej

 POSTUP

  1. Priveďte osolenú vodu k varu vo veľkom hrnci.
  2. Rozpáľte panvicu na strednú teplotu a pokropte ju olivovým olejom. Pridajte šalotky a smažte 4 minúty. Pridajte cukinu a okoreňte. Smažte minútu.
  3. Pridajte lososa a ponorte fettuccine do vriacej vody. Lososa pripravujte 2-3 minúty, aby ste ho neprepiekli. Pridajte estragón, kôpor, petržlen, extra panenský olivový olej a maslo. Keď sa maslo začne topiť, pridajte trocha vody z cestovín.
  4. Pridajte do zmesi na panvici cestovín a syr Pecorino. Okoreňte a podľa potreby dolievajte vodu.