Domáca zmrzlina s proteínom

Nejde o klasickú smotanovú zmrzlinu, pretože v recepte chýba smotana. Cottage cheese jej však dodá krémovú konzistenciu a zvýši aj množstvo bielkovín v jednej porcii až o 20 g. Zmiešajte všetky ingrediencie v mixéri do jemnej masy, ktorú vložíte do plastovej nádoby a necháte hodinu zmraziť. Potom ju premiešajte vidličkou, lyžicou alebo ručným mixérom a vložte ju znova na hodinu do mrazničky. Tento proces opakujte ešte 1-2 krát. Premiešaním sa do zmrzliny dostane vzduch, čím nadobudne jemnú, krémovú štruktúru.

protein ice cream

 INGREDIENCIE

  • 1 stredný, zrelý banán (ošúpaný)
  • 1/2 šálky cottage cheese
  • 1/4 šálky čokoládového proteínového prášku
  • 2 lyžice orieškového masla (mandľové alebo arašidové)
  • 1 lyžica kakaového prášku

Energia: 500 kcal, 54 g bielkovín, 34 g sacharidov, 16 g tuku

Chocolate Ice Cream 1109

Kedysi sa zmrzlina vyrábala ručne, mixovaním a zmrazovala sa v ľade s kúskami soli. Soľ pomáha pohlcovať teplo, čo udržuje nízku teplotu ľadu. S príchodom mrazničiek sa spustila masová výroba zmrzliny.