Čoko-torta z červenej fazule
Recept je od LENKY BYSTRIČANOVEJ, čitateľky M&F a účastníčky DO FORMY S M&F 2018.
INGREDIENCIE
- 2 plechovky (425 ml) červených fazuliek
- 3 vajcia
- 1 šálka trstinového cukru
- 6 polievková lyžica (PL) holandského kakaa
- 6 PL kokosového oleja
- 1 čajová lyžička (ČL) mletej škorice
- 1 a pol ČL kypriaceho prášku
- štipka soli.
POSTUP
Rúru predhrejte na 200 stupňov. V malej miske zmiešajte práškové kakao, prášok do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Vedľa vo väčšej mise ponorným mixérom spolu vyšľahajte vajcia, kokosový olej a cukor. Potom pridajte fazule (fazule dobre prepláchnuť) a zmixujte celé do hladka. Nakoniec kakaovú zmes vmiešajte do mokrej zmesi. Vylejte všetko do tortovej formy (priemer 26 cm), vymazanej kokosovým olejom a pečte 40-50 minút.