Bravčové s horčicou a bylinkami

|text: LAURA CREAVALLE

CIEĽ: Spaľovanie tuku

KEDY: na obed alebo na večeru

Pork some herbs

INGREDIENCIE (6 porcií):

  • 1/2 šálky Dijonskej horčice
  • 1/4 šálky nízoktučnej majonézy
  • 1 lyžica nakrájaného čerstvej paliny dračej
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 900 g vykosteného bravčového karé, nakrájané na 2 cm hrubé plátky
  • olej v spreji*1 šálka = 225 ml

POSTUP:

Postriekajte rošt grilu sprejom (alebo ho potrite olejom) a rozohrejte ho na strednú teplotu (170-230 stupňov C). Vymiešajte horčicu, majonézu, palinu a hnedý cukor v miske. Zmesou potrite pláty mäsa z oboch strán. Grilujte mäso 2-3 minúty z oboch strán, aby bolo mierne prepečené.

AKO PRÍLOHU: Počas diéty podávajte s brokolicou alebo inou zeleninou pripravenou v pare. Inak si ako prílohu môžete zvoliť zemiaky alebo ryžu.

Energia v jednej porcii: 352 kcal, 43 g bielkovín, 4 g sacharidov, 14 g tuku

Autorkou receptu je Laura Creavalle, bývalá profesionálna kulturistka.

Tarragon

Palina dračia je aromatická bylina, ktorá sa využíva najmä vo francúzskej kuchyni.