PORTÁL SPOLOČNEJ ČESKEJ A SLOVENSKEJ EDÍCIE ČASOPISU TVAROVANIE TELA – KONDIČNÝ TRÉNING – ŠPORTOVÁ VÝŽIVA – SUPLEMENTÁCIA FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMYOUTUBE PINTERESTGOOGLE RSS ikona

top banner bg

VÝŽIVA
Odoslať e-mailomVytlačiť
 

Čoko-torta z červenej fazule

Recept je od LENKY BYSTRIČANOVEJ, čitateľky M&F a účastníčky DO FORMY S M&F 2018.

Lenka Bee torta z fazule OK kopie


INGREDIENCIE

  • 2 plechovky (425 ml) červených fazuliek
  • 3 vajcia
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 6 polievková lyžica (PL) holandského kakaa
  • 6 PL kokosového oleja
  • 1 čajová lyžička (ČL) mletej škorice
  • 1 a pol ČL kypriaceho prášku
  • štipka soli.

POSTUP

Rúru predhrejte na 200 stupňov. V malej miske zmiešajte práškové kakao, prášok do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Vedľa vo väčšej mise ponorným mixérom spolu vyšľahajte vajcia, kokosový olej a cukor. Potom pridajte fazule (fazule dobre prepláchnuť) a zmixujte celé do hladka. Nakoniec kakaovú zmes vmiešajte do mokrej zmesi. Vylejte všetko do tortovej formy (priemer 26 cm), vymazanej kokosovým olejom a pečte 40-50 minút.